Santi E-lite +

Av René Petterson

Det er ikke alltid man «håper litt» at man ikke liker en ny tørrdrakt.

Jeg kan jo ikke akkurat si at jeg er den som har hatt mest hell med tørrdrakter de siste fem år!

Alle som kjenner meg, vet at jeg har et veldig anspent forhold til tørrdrakter og at mine drakter har en lei tendens til å ha like mye tid på verkstedsbenken som i vannet. Det var en periode jeg så ganske mørkt på det og frasen «Alt é jo faen meg driiit» er ikke ukjent.

Tidlig 2020 da verden fortsatt var normal og hyggelig, besøkte vi Boot messen i Düsseldorf, for noen som er over middels interessert i dykking og dykkerutstyr er jo dette selve «mekka». På dette tidspunktet hadde jeg nettopp solgt unna D1x min og D7x begynte å nærme seg 1år i tjeneste.  Med andre ord så klødde «far» etter ny bunad.

Bilde: Santi FB

Jeg husker året E.lite + hadde premiære og jeg husker også at jeg likte den ved første øyekast. Nå ble jo det sånn at en gjeng med ganske sterke overbevisninger adopterte jo Santi tørrdrakter som deres nye «uniform», dette er samme gjengen som tidligere dykket DUI og har sterke bånd til Halcyon. Siden jeg ikke nødvendigvis helhjertet deler deres overbevisning, satt det litt langt inne å seriøst vurdere Santi. Etter å ha hørt rundt med kollegaer i bransjen som dykker hver eneste dag, var jeg allikevel overbevist om at det var verdt et forsøk, «så fikk jeg heller holde meg litt for nesen, sånn med tanke på de der, med den overbevisningen». På Boot messen skulle jeg uansett ha et møte med den skandinaviske distributøren for dette merket og det er allitd interessant å høre litt mer om premium produkter

Bare 4 uker etter messen ble drakten levert og jeg var blitt Santi eier. Førsteinntrykket av drakten var at det føltes som en gatemix av DUI og Ursuit, men med bedre design og snitt. Jeg bestilte drakten med støvler og fikk noe som så ut som det kanskje skulle brukes i en polsk atomreaktor. Heldigvis var min gode buddy Daniel raskt på pletten og skar av støvvelfaenskapen og fikk montert noen normale sko. Så ta det fra meg som har bommet, ikke bestill støvler til denne. Jeg liker ikke å innrømme det, men denne drakten er veldig fin i vannet. Man kjenner umiddelbart at her har de prioritert mobilitet. Siden E.lite + er en litt lettere drakt enn for eksempel D7x så hadde jeg den som fritidsdrakt i de første månedene. Nå har drakten straks 150 dykk på seg, og har enda ikke blitt lappet, noe som er helt eksepsjonelt for mine drakter. Jeg tok meg selv gang på gang i å heller ta med E.Lite + enn noen av de andre draktene når jeg skulle ut å dykke, enda jeg hadde rikelig med alternativer og samtlige av disse er toppmodeller.

Jeg valgte drakten med 4 størrelsesjusteringer, Halcyon P-valve og Smart Gloves system.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Website Powered by WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: