Trojan Varmevest

Trodde ikke det skulle være mulig, men den er rett og slett for varm!

René Petterson, etter første dykk med vesten

I det min trofaste Santivest døde etter nesten 5års trofast tjeneste, var det på tide å utvide horisonten litt og se hva som fantes av alternativer til el-varme. Et produkt som fikk gode skussmål både lokalt og på den store interwebben var Trojan sin varmevest. Jeg må vel innrømme at jeg bare så litt overfladisk på den før jeg bestilte den, blant det jeg fikk med meg, så skulle den vistnok ligge på rundt 85w. Santi`en min viste jeg var rundt 50w i sine glansdager og jeg tenkte med meg selv at det var sikkert ikke så voldsom forskjell i praksis.

Bilde: Trojan official website

Da jeg pakket opp vesten ble jeg veldig glad for at jeg også hadde bestilt med Trojan sin Thermovalve. Det viste seg at koblingen ikke var helt den samme mellom Trojan og Santi. Da jeg mottok dette var D1x eneste drakten jeg hadde hjemme, for de som har dykket den så tenker dere kanskje at det var litt urettferdig å teste el-varme i akkurat DEN drakten…
Men hvorfor det? jeg brukte jo Santi vesten min flittig i den drakten, da burde jo det være representativt. Og ps et lite notat i margen. D1x med rett underbekledning er kanskje det varmeste man får på dagens frie marked. Ja den er backzip så den er ikke vennlig for solodykking, men du verden for en fin drakt å dykke. Jah! nå var det ikke Det vi skulle snakke om, så vi avslutter den avsporingen der.

Jeg har jo ikke Trojan batteripakke, eller fancye regulatorer og sånt nymotens greier, jeg har et beist av en Yellow Diving 41ah batteripakke jeg, som kun har av og på. Kan bare si det først som sist, jeg skjønte fort hvorfor det var sterkt anbefalt å bruke batteripakke med regulator. Den Trojan vesten er som å bli omfavnet av en radiator i en boligblokk fra 60tallet etter den har stått på full guffe hele uken.
Først er det ganske digg siden man er kald og fæl, men etter ca 4minutt begynner det å bli litt mye av det gode, klarer du å komme helt opp til 8minutt så begynner du å forstå hvordan en steik i ovnen føler seg.

Bilde: Trojan official website

Som selverklært frysepinn, må jeg si at jeg ikke noensinne hadde sett for meg at jeg skulle si at noe er for varmt!, men den her vesten her er ubehagelig etter 4-5min uten noen regulator.

Vesten i seg selv ser veldig enkel og litt kjip ut, men det enkle er ofte det beste. Ledningen føles mer fornuftig plassert enn på santien, og jevnt over virker det kanskje som om denne vesten har bedre byggkvalitet og bedre passive isolasjonsegenskaper enn Santien. Kan godt være det føles litt urettferdig å sammenligne den med Santi-vesten, men vi dykkere er jo sånn at vi sammenligner nye ting med ting vi allerede har eller har prøvd.

Skal ærlig si at hvis ikke jeg plutselig skifter ut Yellow pakken min til en med regulator on-board så ville jeg faktisk heller hatt Santi-vesten enn denne. Ja Trojan er både billigere og varmere, til og med virker den varmere kun med passiv varme. Alt det er helt flott. Oppdriftsmessig er den ca 1,5kg positiv (2xl). Santien gir mindre bulk og mer mobilitet, det er ene og alene grunnen til at jeg heller ville kjøpt den om jeg var i markedet i dag. Samtidig kan man dekkes av norsk forbrukerkjøpslov siden det finnes lokale forhandlere av Santi.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Website Powered by WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: