
Med en hel måned igjen og fullbooket timeplan så er det vel egentlig litt tidlig å oppsummere 2020,
I mange aspekter har jo 2020 helt klart vært et drittår med nedstengninger,
avstand, redusert
Samtidig har 2020 kanskje vært et av de mest diverse år for oss som er blitt
tvunget til å tenke annerledes. Jeg fikk mitt permitteringsvarsel i April og sto
som veldig mange andre i en litt fortvilet situasjon. Etter å ha gått noen
runder med beregning og planlegging så gjaldt det egentlig å begynne å fylle
ledig tid med noe. Små kurs, verkstedtjenester og egenutvikling ble det
midlertidige svaret. Jeg ser tilbake på bla 7x JJ-CCR kurs 5x Tec OC kurs, 3 Equipment Specialty kurs og et hav av gode opplevelser. Kanskje 2020 ikke var så ille allikevel.

Har i år notert meg at det har kanskje vært i underkant lite bilder og aktivitet på Facebook og nettsiden vår. Det handler rett og slett om to ting. 1 vi har hatt det svintravelt med alt som har foregått og 2 i starten av 2020 solgte vi unna Blackmagic videokamera og erstattet det med en GH3 og en GH4. De gangene vi har hatt tid å ha med kamera i vannet så har tiden gått på å bli vandt med å bruke disse kamera og finne ut hvilke linser vi liker til hva.



Det er jo ikke veldig overraskende at GH3 ble pensjonert i løpet av året, men det var kjekt å ha det som et kamera man gjerne ikke var så forsiktig med, til å trene og bli kjent med Panasonic sitt oppsett på kamera. Likheten mellom de to er stor, men GH4 er en nyere modell og har naturligvis bedre ytelse. Hvis noen sitter på et trillebårlass med tusenlapper i lesende stund og har lyst å donere til en god sak, så tar jeg gjerne en GH5 og et Nauticam hus til den. Utover det så må jo vi i «arbeiderklassen» ta tæring etter næring.

September 2020 var det dekket for PADI IDC hos Lofoten diving på Ballstad. Dette ble en ny og spennende variant av gamle kunster. I slutten av 2019 kom det nytt instruktørkurs fra PADI og dette bar første sjansen jeg hadde til å prøve ut det nye programmet. Tidligere husker man IDC som endeløse dager med uendelig messing fra lange og kjedelige PowerPoints med alt for mye teskt. Dette tilhører heldigvis fortiden. Den nye IDC er et annet vesen. Mye av det som gjorde det gamle programmet tungt er nå flyttet til eLearning slik at kandidater kan bruke tiden før kurset til å tilegne seg kunnskapen og heller få mulighet til å diskutere den og prøve den ut i praksis under IDC. Modulene er forholdsvis like så for de av dere som er instruktør og husker tilbake til IDC så er innholdet der ennå. Noe er oppdatert, noe er lagt til og annet er endelig tatt vekk. Alt i alt er jeg svært positiv til den nye IDC etter å ha fått testet den i svært utfordrende forhold hvor vi måtte gjøre alt confined i sjø.

Senhøsten 2020 gikk på spesifikk videreutvikling av egne ferdigheter. Scubapro Service Technician og Trykkprøving av sømløse falsker i stål, alu og kompositt. Dette bydde på i overkant av 11 dager på tur i sør og østlige deler av Norge, tilfeldigvis mer eller mindre nøyaktig samme ruten vi kjørte i sommer på ferie. Scubaprokurset hos Maskin og Dykkeservice i Grimstad var av høy kvalitet og nøyaktighet. Ole Martin som kjører kursene er svært faglig dykig og tok oss gjennom et rimelig traust pensum på en lettbeint og trivelig måte. En ting jeg satt spesielt pris på var at selv om man sa at dette hadde man gjort før og trengte ikke mer gjennomgang på, så var svaret alltid noe i den dur, da gjør du det jo en gang til kjapt og greit.









Etter å ha fullført Scubaprokurset i Grimstad bar det videre til Drøbak og hele fem dager med trykktesting, kranservice og visuell inspeksjon hos Gass of Pusteservice. Jada jeg var allerede instruktør i 2 av de 3, men det skader aldri med en gjenoppfriskning og nye innfallsvinkler på gamle kunster. Drøbak som by var kanskje noe av det hyggeligste jeg har sett øst for Voss. Det er ingen hemmelighet at jeg ikke har vært ekstatisk over østlandet og vanligvis trives best her i den forblåste og våte steinrøysen i vest. Utover å opparbeide mer teknisk kompetanse her det blitt en hel del
Legg igjen en kommentar